"Neoplanta" uskoro na ruskom tržištu

Bez autora
May 12 2011

Novosadska industija mesa "Neoplanta" planira da uskoro počne izvoz na rusko tržište. "Neoplanta" je jedna od šest klanica iz Srbije koja je krajem aprila ove godine dobila dozvolu za izvoz mesa i mesnih prerađevina u carinsku uniju Rusije, Belorusije i Kazahstana. Trenutno se pregovara sa distributerima koji bi isporučivali robu na rusko tržište. Istraživanje je pokazalo da u Rusiji postoji velika potreba za uvozom mesnih prerađevinama. "Neoplanta" će u septembru 2011. godine učestvovati na Svetskom sajmu hrane u Moskvi. Ta novosadska kompanja je nedavno plasirala prvi šleper mesnih proizvoda u prodavnice hrvatskog vodećeg maloprodojanog lanca "Konzum". U interesu kompanije je da u naredne dve godine bude među prvih pet proizvođača na tržištu Hrvatske.

Novosadska industija mesa "Neoplanta" planira da uskoro počne izvoz na rusko tržište, izjavila je danas direktorka marketinga te kompanije Marija Čolić.

"Neoplanta" je jedna od šest klanica iz Srbije koja je krajem aprila ove godine dobila dozvolu za izvoz mesa i mesnih prerađevina u carinsku uniju Rusije, Belorusije i Kazahstana.

"Trenutno pregovaramo sa distributerima koji bi isporučivali našu robu na rusko tržište", rekla Čolić novinarima u Beogradu.

Ona je dodala da je istraživanje pokazalo da u Rusiji postoji velika potreba za uvozom mesnih prerađevinama.
"Neoplanta" će, kako je najavila Čolić, u septembru 2011. godine učestvovati na Svetskom sajmu hrane u Moskvi.

Kako je podsetila, ta novosadska kompanja je nedavno plasirala prvi šleper mesnih proizvoda u prodavnice hrvatskog vodećeg maloprodojanog lanca "Konzum".

"U interesu kompanije je da u naredne dve godine bude među prvih pet proizvođača na tržištu Hrvatske", dodala je Čolić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik